Елеазар Хараш | Сънувам бъдещето? Кога ще дойде апокалипсисът? Краят на света? Как падна Атлантида?

person Публикувано от: Росиян Панайотов list в: Въпроси на децата към Елеазар на: comment Коментирайте: 0 favorite Видяна: 637

ЕЛЕАЗАР ХАРАШ – СЪНУВАМ БЪДЕЩЕТО? КОГА ЩЕ ДОЙДЕ АПОКАЛИПСИСЪТ? КРАЯТ НА СВЕТА? КАК ПАДНА АТЛАНТИДА?

ВЪПРОСИТЕ НА МАТЕЙ

 

-Да започнем с една формула - ограждаща?

-Да.

-Здравейте, приятели. Днес е 13-тата част от нашата поредица: "Въпроси на децата към Елеазар". Днес със своите въпроси ще ни гостува Матей. Но преди това да попитаме Елеазар: Как би коментирал - в какви времена живеем?

-А, времената, в които живеем, са тежки, трудни, мрачни и тотално благословени. Защото, казва Учителя, изплаща се карма и оттуй по-хубаво няма - разплащането, за да може хората след време... А пък тези трудни времена ще родят Истински хора – никаква философия, религия не помага. Само страданията бъркат дълбоко, а пък страдания подготвят за Голгота. На Голгота умира тотално злото и страданията завинаги. Много Велик Замисъл - на Голгота. Нещо изключително Бог е замислил, което хората не знаят. Да.

-Това ли са времената, в които човек да стане Истина или да се приближи?

-Ако в трудните времена не стане, никога няма да стане. В леките времена изгубва себе си.

-И кой е подходът в тези трудни времена, независимо от случая?

-Един подход има: Дълбинна Любов към Бога. И това е подходът - той се знае.

-Тотално Доверие към случващото се?

-Да, да, Пълно Приемане.

-Да, а къде е мястото на Молитвата в тези трудни времена?

-Молитвата - тя не трябва да спира.

-Да, добре, благодаря ти и ето въпросите на Матей. Първият въпрос: Защо, като спя, сънувам бъдещето?

-Така, тука има два момента. Матей - 10 годишен, нали?

-Да, да, беше на 10, като ни зададе въпросите.

-Долу-горе сме набори. Значи, първо, сънуваш бъдещето, защото искаш светло бъдеще и се нуждаеш от Лекота. Второ, ако сънуваш бъдещето, духовете искат да изпуснеш настоящето и Бог, Който е тук и сега. Тези духове - те изпращат бъдещето, а Бог е тук. Ако сънуваш Бога, бъдещето ще избяга. Не сънувай, а осъзнай, че Бог е тук. Бог е всякога тук и когато Го осъзнаем, Го придобиваме - и се спасяваме и от миналото, и от бъдещето. Бог работи в нас за нашето осъзнаване. Ето защо Го търсим, за да Го осъзнаем. Това е първият отговор.

-Да, а може ли да се каже, че някои, които сънуват, виждат нещо в бъдещето - че това е някаква особена способност или дарба, или е подвеждане?

-Не, няма дарби, няма способности, просто зависи какво Духът е решил да даде. Ако Духът даде нещо Дълбоко, той ще го разкрие, ще го обясни, ще го изпрати. Ако Духът не е решил, твоите дарби увисват.

-А как може да разбереш в съня дали е влязъл Духът и неговото Послание?

-Ами самото... самият начин на изразяване на Посланието показва какъв дух е участвал и дали е Истинско, или не.

-Добре, вторият въпрос на Матей: Кога ще дойде апокалипсисът?

-Така, истинският край на света ще дойде, когато осъзнаем Бога и заживеем в Него. В Бог няма свят. Познаването на Бога е краят на света и това е, според Учителя, ликвидацията на кармата. Краят на света е, когато в тебе няма време - а това означава: когато Бог е в тебе, когато Учителя е в тебе, Любовта е в тебе, Покоят е в тебе, Истината е в тебе и така нататък. Умът е времето. Например Учителя знае деня и часа на апокалипсиса, както е знаел смъртта на много ученици и

на двама е казал, макар че съжалява. Той казва, че знае денят и часът на апокалипсиса, но не го казва. Има причини. Знаел е кога ще умрат негови ученици, казал го е само на двама и много е съжалявал за това. Защото те не посрещнали леко смъртта и я обременили, и е трябвало да ходи да им помогне по-леко да минат през астралния и менталния свят. Краят на света се случва в Чистото Съзнание, когато земното мислене си е отишло. Туй е вторият.

-Да, тоест когато Учителя разкрие една Истина, Той поема огромна отговорност - щом като ги е намерил в Невидимия свят?

-Винаги Истината е голяма отговорност, по всяко време.

-Да, третият въпрос: Когато дойде краят на света, в коя държава ще живеем?

-Така, първо, същественото е, че ние винаги живеем в Бога и в себе си, в Учителя и в себе си. Важното е да осъзнаем Бог и Учителя в себе си. Краят на света идва, когато ликвидираме себе си. Учителя казва: Нов континент ще изникне от дъното на Тихия океан. Това ще бъде континент на Шестата Раса. Но дълго време ще мине, докато се уреди всичко това. Европа я чака тежък удар, казва Учителя, но важното е дали живеем осъзнато в Бог и в Учителя. Туй е третият.

-Да, а този Нов континент - той ще има ли Нов егрегор, който над него ще бди?

-Всичкото Ново мислене ще влезе там, той поначало е с Нов егрегор, защото прави тотална промяна. Туй е Стихия, която очиства старото, за да влязат те с Новото мислене.

-А тези хора, които сега работят върху себе си, следват Учителя изключително съкровено, те градят ли нишка по нишка този егрегор по някакъв начин?

-Да, то е с малки усилия, ежедневно, не се искат големи усилия. Той, Бог, знае, че нещата са бавно и трудно. Тези, които са влязли в този Път, свършено е - за тях е всичко.

-Може ли да кажем, че този егрегор дава една особена Лекота в тези особено трудни времена, примерно една от...?

-Той, егрегорът на Лекотата, не е спирал да съществува. Въпросът е кой... Даже Даосите казват, че във всяка трудност винаги има Лекота, въпросът е ти дали ще я видиш, дали я търсиш - тя е там.

-Да.

-Но има и такива, и такъв вариант има, лекото може да създаде много трудни неща. Както лекият живот например. Всичко е в човека.

-Може ли да кажем, че Учителя, Ръката на Учителя, се характеризира, че в особено трудните времена ти имаш една Лекота?

-Ами това е Той.

-Това е Той в теб?

-Да.

-Така, четвъртият въпрос: Как падна Атлантида?

-Удавената и потопена земя на Атлантида никога не засяга Чистите Духове, които живеят осъзнато - като Богове без форма. Атлантите наричат потопа "гладната вода".  Според тях потопът е промяна на сътворението, чиято цел е да станеш осъзнат - осъзнат Дух. Според Атлантите това, което преодоляваш, става твоя лична сила. Да, Атлантида се е изгубила, потънала е, но Духът и Душата на Атлантида не са потънали, а само тялото ѝ.  Според Атлантите всяко трудно и тежко събитие гради в нас чиста сила. Чрез потопа в Атлантида се е случило нещо Велико - случил се е Поразяващият Път към Орела, тоест Велико Извисяване в Бога.  Те използват всички кризи за скок, за... Туранците казват: "Ще изкривим словото, за да създадем хаоса и различията". Толтеките казват: "Ще придобием Безупречност и ще преодолеем хаоса и различията, и потопа". Това е из "Архивите на Атлантида" - моя неиздадена книга, защото не е цяла. Според Толтеките потопът проваля само тези, които не са търсили искрено Орела - Бога. А за Толтеките Орелът е бил тяхната Тотална Цел. Истинските Атланти възприемали само Орела и Бога - никакъв свят. Те възприемали само Истината, а това означава смърт за света, край на света - смърт за хаоса, различията и сътвореността. Знае се, че възприятията на света са се страхували от възприятията на Чистите Атланти. Висшите Атланти казват: "Когато осъзнаеш, че си Чист Дух, разбираш, че никой не може да убие Вятъра". Атлантите казват още: "Погледни пеперудата - само за миг можеш да я убиеш, но полетът ѝ остава". Защо? Защото пеперудата е част от Вятъра и част от Духа. Никой не може да докосне полета ѝ. Пеперудата диша във Вятъра - според тях друго Име на Духа – в Духа, а не в света. Падение за Реалните Висши Атланти няма и никога е нямало. А падналите си падат и без падение. Висшите Атланти казват: "Вниманието вижда Невидимото". Те казват: "Ние сме Невидими, и когато сме родени". И още казват: "В моя Дух няма материя и затова аз не умирам". Това е осъзнатост. Висшите Атланти са имали Мъдрост, която прониква дълбоко отвъд будността, защото са придобили Висша Безупречност. Иначе падението се нарича "земно мислене". Това е особено умение да се самоограбваш, самоограбваш. Грехът е тъмно дихание в човека, тъмен гроб, но за Чистите Атланти - за тях това е Израстване, и всичко е Израстване.

-А какво е мястото на Черните Мъдреци в Израстването на Висшите Атланти?

-Те живеят заради особен род други Мъдреци, които трябва да надраснат светлината си. Защото останат ли там, ще обеднеят.

-А може ли да кажем, че има Тъмни Мъдреци, които също не са паднали? Има ли такива?

-Да, да, когато говорихме за осъзнатите Мъдреци. Да, малцина са били, скрито ниво. Бог е скрит в тях, Той ги е учил тайно.

-Но те Негови Синове ли са пак?

-Ама скрити, както е Луцифер.

- Много ме впечатли това, което каза ти, че те никога не са допускали лъжата. Как може един Тъмен Мъдрец да живее в тъмнината и да не допусне лъжата?

-Както един Светъл, който се е изчистил от лъжата, само че при този е по-явно - при Светлия, а там е скрито. Просто знае какво говори, защото знае, че е пред Бога - защото е осъзнат.

-Но това идва от отношението му към Истината?

-Да, да, да.

-И кое...

-Някога той е избрал твърдо Истината и Бог вече го обучава тайно, защото той е направил правилен избор, нали - все едно е избрал Бога.

-А може ли да кажем, че те са по-дълбоки от тези, които са видими - във видимото си отношение към Истината?

-Едната част са по-дълбоки.

-Да.

-За Сияйната нещо...

-Да, имаме един извънреден въпрос. Благодаря ти, че отговори и на него - той така остана скрит.

И Сияйна пита: Може ли да съм талант на Бога?

-Тя свързва  Атлантите с таланти, както и да е.

-Може ли да го прочета цялото?

-Може, ама ще отговоря кратко, иначе...

-Да, ако искаш. Майка ѝ, Мария, зададе така въпроса: Със Сияйна си говорихме за талантите и разбрахме, че в Атлантида са започнали много да обръщат внимание на талантите - тогава не са се казвали таланти. Но след като се появили талантите, са изчезнали Атлантите, според тях. Затова всеки талант е провал, защото е желание за деяние. И тогава в Сияйна се ражда въпросът: Може ли тогава аз да съм талант на Бога?

-Да, значи, отговарям на тази Душица. Не, не може да си талант на Бога. Ти си Дъщеря на Бога и Душа от Душата на Бога. Остави талантите настрани. Гледай същественото - да си Дъщеря на Бога. Тогава, ако дойде някой талант, той ще бъде на място и няма да те въведе в падение. Щом си Дъщеря на Бога, това е решението.

-Да, тоест талантите могат да ограбят Синовността и...?

-Таланти и дарби много хора са ограбили, понеже не са постигнали високата степен на Чистота, и оттам вече с този талант си служат други същества - влизат в него и...

-Да, тоест това е Път след Посвещението или въобще, ако е талант?

-Талант, който не работи Тотално за Бога, осъзнато, той вече не е на място - той е разрушение скрито, макар че хората му се радват; той така  еди-какво си, но всичко е общи приказки.

-Но това може да стане след победа над изкушенията?

-Само тогава.

-Да, да, благодаря ти, и за следващия месец, октомври, ще ни гостува Сияйна с нови свои въпроси. И един от тях е: Елеазарко, разкажи ни за Бога на пустинята.

-Да, тази Душица все задава такива въпроси, които имат си Дълбина. Ще ѝ отговоря.

-Има ли Бог на пустинята?

-Да, да, има.

-А ти беше споделил, че Той е най-строг или как?

-То е нещо като Голгота и затуй там Христос е. И Учителя казва: Има едно Същество - Кръста, Голготата, което поглъща всичко. Както погълнало е Христос. Много Могъщо Същество го нарича Учителя - Голгота. Обаче за да Го преобрази - при Христос е.

-Това е Същество друго от Бога?

-Да, друго Същество. Да, пак е Бог отзад.

-Пак е Бог отзад?

-Да.

-Добре, благодаря ти, и отговорът на Елеазар на този и други въпроси - следващия месец,

следващия ни разговор. Благодарим на всички за отделеното време и внимание.

-Да.

-Много ти благодаря.

Коментари

Без коментари в момента!

Оставете вашия коментар

Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота януари февруари март април май юни юли август септември октомври ноември декември
  • Регистрация

Регистрирайте профил

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това Или Забравена парола