За нас

Фондация „Елеазар Хараш” - Foundation „Eleazar Harash”

Официален сайт на Фондацията

Фондация Елеазар Хараш

Фондация Елеазар Хараш е българска неправителствена, независима и самоуправляваща се организация, понастоящем духовен център, който осъществява разпространение и дарение на Слово.

Фондация Елеазар Хараш предоставя свободно и безвъзмездно ползване на съдържанието в сайта. Четете книгите на сайта, търсете в Словото, слушайте аудио лекции и гледайте интервюта и приятелски разговори с Елеазар Хараш.

Обръщение по случай стартирането на официалния сайт на Фондацията: svetanaknigite.bg

Обични братя и сестри, възлюбени от Пътя, от Дълбините, имаме само Един Път към Бога и Истината. Така ни е учил Учителя. Нека Пътят ви бъде Любов, Мъдрост и Истина; нека бъде труден, чист и благословен. Нека Пътят ви бъде Свещена Любов, защото само в тази Любов се раждат Бог и Учителя. Само Любовта е Образ на Бога. Нека Любовта, Мъдростта и Истината бъдат вашето жилище. Любовта, Мъдростта и Истината – това е самосияещият свят.

Елеазар Хараш 17.12.2022

SVETANAKNIGITE.BG

Официален сайт на Фондация Елеазар Хараш

СВЕТЪТ НА КНИГИТЕ ООД

Мисия на фондацията

Мисията на фондация Елеазар Хараш е да съхрани и опази чистотата на представеното Слово и да гарантира свободното му ползване и разпространение, да насърчи вдъхновените души в техния устрем да следват Принципите на Любовта, Мъдростта и Истината.

Елеазар Хараш казва: Всеки сам трябва да открие своята мисия, тя е в него от Древността. Мисията на човека е лично преоткриване.

Акцент от декларацията

Задължително условие при свободното разпространение, издаване и преиздаване на всички мои творчески произведения е пълно запазване на оригинала или извадки, съхранили оригиналността на текста на произведението, без внасяне на никакъв вид промени в оригиналността на текста или в заглавието на произведението.

Елеазар Хараш

История

Фондация Елеазар Хараш е резултат на над тридесет години доброволен, пожертвувателен труд на десетки души, участвали в създаването и популяризирането на неговите книги. Нашият нематериален фонд е уникалното и изключително богато слизане на Словото, представено от Елеазар Хараш.

Фондация Елеазар Хараш е регистрирана на 11 януари 2023 г. Книгите и материалите в сайта са предоставени от официалното издателство на Елеазар Хараш – „Светът на книгите“.

Учителя Петър Дънов

Питат Ме кой съм Аз. Аз съм Този, Който прониква навсякъде. — Ама как ще го докажеш? — Аз не доказвам, Аз прониквам. Аз съм нещо, което винаги ще ти се изплъзва. Аз съм друго Съзнание. Аз съм Съзнание, скрито в съзнанията. За Мен и животът, и смъртта не съществуват. Те са само забавление. Ако Ме погледнеш с Древното си чувство, ще разбереш, че Аз всякога съм бил. Но ти си изгубил сега това чувство и мислиш, че Аз изнасям някакво окултно учение.

Аз съм минал седем велики космически страдания на Моята душа и през две фази на Духа. Всемогъща и безусловна е Божествената реторта. В нея няма пощада, но тя е най-дълбокото милосърдие. През тази Божествена реторта Аз минах, за да се родя във Вечността на Истината.

Древните Старци

Има Специални Същества, които не се нуждаят от развитие, защото те излизат от Абсолюта по един съвършен начин. Този начин е Универсално Единство, а не стремеж. Тези Същества живеят в проявите, а не в стремежа. Това са Старците. Те са наречени Старци, защото са образи на Неназовимото. Те се наричат още Разкриващите Древности. Пътят към Абсолюта минава през Старците. И когато съществата постигнат Богодействието, Старците ще ги учат на единственото Писание — Древната Истина.

Старците са издържали на Огромно Налягане, на Немислимо Търпение милиарди години. И затова те носят Истината в Себе Си, не я търсят. Старците са съществували милиарди години във Великотърпение и Любомислие. И когато Мълниеносната Истина ги е пронизала, те и устояли и станали Ослепителни Прасияния. Така те имали право да носят Истината на световете. Няма по-съществено нещо за световете от това определени души да са станали достойни да слезе Старец между тях. А когато Старец е слязъл, слязъл е Древният Свят..

Елеазар Хараш

Посвещавам този албум на Учителя, Който е Живо Присъствие в моя живот, в Когото дишам и живея и Който ме научи, че Любовта е всякога победа, че Любовта е Свещената стихия на Живота, че Любовта е пречистият Поток от Живот и че Любовта е изпълнението на всички закони. Който живее в Любовта, той живее в Бога, защото Бог е Източникът на Любовта. Любовта всякога има усърдие към Истината. В усърдието към Истината Бог се случва. Бог е Любов – и тази Любов не се доказва, тя се преживява, но трябва да влезеш в дълбините на тази Любов. На ватански, т.е. на Първичния Език, думата Любов се изрича като Девайра. Това е Праезикът на идеите, на Великите и Святи символи. Любовта е символ. Любовта символизира Вечното Жертвоприношение – и аз избрах Пътя на това Вечно Жертвоприношение като един-единствен дар към моя Учител. Благодарен съм, че Той ме прие завинаги..

Данни на фондацията

ЕИК: 207216484

Адресна регистрация

Варна, Владислав Варненчик 216

За контакт

office@svetanaknigite.bg

Svetanaknigite ®

е запазена марка на

Светът на книгите ООД

в патентно ведомство с регистров номер: 0016796

Елеазар Хараш ®

е запазена марка на

Светът на книгите ООД

в патентно ведомство с регистров номер: 00167831

Eleazar Harash ®

е запазена марка на

Светът на книгите ООД

в патентно ведомство с регистров номер: 00167830

Registered EUTM Filing number: 018830889

  • Регистрация

Регистрирайте профил

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това Или Забравена парола