Видео идеи

1 +
Книги за четене
1 +
Файла за търсене
1
Лекции
1 +
разговори и интервюта

01

Първият Старец - Учителя

Питат Ме кой съм Аз. Аз съм Този, Който прониква навсякъде. — Ама как ще го докажеш? — Аз не доказвам, Аз прониквам. Аз съм нещо, което винаги ще ти се изплъзва. Аз съм друго Съзнание. Аз съм Съзнание, скрито в съзнанията. За Мен и животът, и смъртта не съществуват. Те са само забавление. Ако Ме погледнеш с Древното си чувство, ще разбереш, че Аз всякога съм бил. Но ти си изгубил сега това чувство и мислиш, че Аз изнасям някакво окултно учение.

02

Първият Старец - Учителя

За да се докоснеш до един Старец, трябва да си постигнал Седмата степен на себепознание. Само тогава имаш право да черпиш от Неговото Безмълвие. Старецът никога не те обучава да Го следваш. Той само може да ти подскаже пътя към твоята собствена Бездна. А когато ти узрееш за Бездната в своето Безмълвие, тогава то ще те заведе до Мистериозността на Неведомия Абсолют. И ако някога в милионите си години на развитие ти станеш достоен да бъдеш докоснат от Абсолюта, ти ще станеш Старец — Същество, което е по-дълбоко от всяка реалност.

03

Ал Марахия

Питат ме: „Какво представлява за теб твоят Учител?” Казах им: По-ценен е от очите ми. По- скъп е от сърцето ми. По-нежен е от душата ми. По-съкровен е от диханието ми. И затова вложих Вдъхновение в сърцето си и чрез него ще прокопая и най-голямата скала и ще стигна до Учителя.

04

Ал Марахия

Това малкото, което знам за своя Учител, ми стига, за да посвещавам за Него живот след живот.

05

Първият Старец - Учителя

Аз пребродих хиляди невидими и видими Слънца, докато дойда до България. Българите не Ме приеха, но Моите ученици Ме приеха. Мнозина от тях Ме познаха и последваха Пътя на Учението, но малцина Ме познаха отвътре. Тези, които Ме познаха отвътре, с тях ще съградя ядрото на Новата раса. Това, което не успяхме да направим в Атлантида и в Египет, ще го направим в Новата раса. Това ще бъде културата на Принципа.

06

Първият Прастарец

Ние живеем, за да си спомним Древността

07

Елеазар Хараш

Единственото Посвещение е да се посветиш на Дълбините си.

08

Учителя

Любовта – това е Божията Воля. Любовта – това е Божият План за ученика. Устремът на ученика трябва да стигне до най-високата си точка. В тази точка ученикът става същество на Любовта. Мъдростта става негов ръководител, а Истината става негов Учител.

09

Елеазар Хараш

В Дълбините ние сме Бог и по дълбоки от Бога - Мистерия.

10

Учителя

Синът е най-красивото Лице на Древния Незнаен. Той е Любовта, която дава посоката на живота на всички същества.

11

Елеазар Хараш

Любовта към Бога е изпитание, катаклизъм, разпятие и чак тогава Възкресение и Свобода.

12

Първият Прастарец

Всеки Истински Търсач ще стане някога Мистерия.

  • Регистрация

Регистрирайте профил

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това Или Забравена парола