Елеазар Хараш | Как Бог прави душата? За Старците. Как е направен Христоса? В кои свят живеят Феите?

person Публикувано от: Росиян Панайотов list в: Видеа на: comment Коментирайте: 0 favorite Видяна: 168

Въпроси на децата към Елеазар, част втора: Въпросите на Сияйна 25.10.2023 г

ЕЛЕАЗАР ХАРАШ – КАК БОГ ПРАВИ ДУШАТА, ЗА СТАРЦИТЕ, ЗА ХРИСТОС, ЗА ФЕИТЕ, ЗАЩО БОГ СЕ КРИЕ – 25.10.2023Г.

ВЪПРОСИТЕ НА СИЯЙНА

-Аз съм добре!

-Е, туй е достатъчно...

-Здравей, Елеазарко.

-Здрасти, здрасти. Тази вечер ще четем твоите въпроси. Следобед, следобед, сега, след малко.

-Тази вечер будут моите въпроси, Елеазарко?

-Да, да, на твоите сме. Решихме, че са важни, те са такива, много хубави въпроси и...

-Много благодаря.

-Добре, добре.

-Здравейте, приятели. Днес е Втората част от нашата поредица Въпроси на децата към Елеазар. Продължаваме с новите 7 въпроса на Сияйна. И затрудни ли Сияйна Елеазар със своите въпроси? И кое прави децата толкова Дълбоки? Откъде те долавят своите въпроси?

-Да. Туй са въпроси на същества от Шестата раса. Те влизат в децата Естествено, децата имат сродство и затуй трябва да се отговори така, честно, Дълбоко, обмислено, на децата. И щото покрай тези деца ще израстнат и възрастни деца.

-Добре, започваме с първия въпрос: „Как оправится плахие люди?“ – пита малката Сияйна.

-Да. Как да се справим с лошите хора, с трудните.

-Не, как ще се оправят.

-Как ще се оправят.

-Да, да.

-Значи, когато мислим за тях и ги вкараме в Бога, и хем се справяме с тях, хем на тях помагаме. Значи, мисли много за Бога и дай лошите хора в ръцете на Бога. И Той ще Се справи, защото всичко е послушно на Бога. А ти увеличавай разумността и Любовта си към Бога. Важна формула, тя се знае: „Дето е Бог, там съм и аз“ и „О, Господи, Ти Се справи с всички мои видими и невидими врагове“. И когато се молим за лошия човек, той се подобрява. Там, където е Бог, врагове и зло няма. Силата е Единство с Бога, а не Единство със Силата. Бог работи чрез Единството и Любовта. Любовта е Съюз с Бога.

-Да. Следващият въпрос е: „Как Бог прави мъжката Душа, на майката и на детето? Как Бог прави мъжката Душа, женската Душа и Душата на детето?“

-Да. Много трудно е да се обясни как, но това е Негово Излъчване и Той влиза в него. И когато трябва, тя става Душа, когато трябва, става майка, когато трябва, става жена, когато трябва, става много фина Душа. Това е силна енергия на Бога в жената. Ако енергията е много силна, тя е мъжка, но Бог използва тази Сила за свои цели. Той я движи във всеки човек. И Душата, и жената, и енергията, и всичко, Той го е създал чрез излъчване. Ако се отнеме излъчването, скрива се Душата.

-Да. Следващият въпрос: „Кога ще Старците будут млади? Кога ще бъдат бебета на земята?“

-Да. Значи, в Старците няма младост и старост, те слизат като осъзнати Духове и се завръщат като осъзнати. Старците нямат нито детство, нито зряла възраст, Те са Същества преди раждането и смъртта. Те само слизат, явяват се и заминават, никога не умират. Старецът подава Свещена Ръка за тези, които Съкровено го търсят като Истината. Той хем ти подава ръка, и хем те оставя свободен. Старецът ти отнема времето, за да ти даде Чисто Съкровеното. Старците се хранят с Прасъстоянието, Великата Неродена Пълнота, Неродената храна, Есенцията на Любовта. Ето една мисъл от Втория Старец: „Скритата Чистота отключва светове“ – като идея само.

-Да, да. Така, следващият въпрос е: „Как е направен Христоса?“

-Христос е създаден от Бога като подобие на Него, без способност да греши, за разлика от Адам. Бог е излъчен от Абсолюта, но не е Създаден. По същия начин Бог е излъчил Сина Христос от Себе Си. Ако Христос беше създаден и сътворен, Той щеше да умре. Христос е създаден Потайно като видимост, но не е сътворен. Но тук нямаме право да обясняваме думата „Потайност“ и знам, че ти, Сияйна, няма да ми се разсърдиш. Христос е Дълбок вътрешен израз на Любовта, защото Любовта е нещо Дълбоко вътрешно, а не създадено. А навън е само сянката й и отражението й. Христос внесе Любовта в развитието, което е Пътят на Бога и целта. Христос е направен от Любов, от Бог, защото Бог е Любов. Тази Любов никога не е личност. Тя е Първообраз на Бога, най-великият Дар от Абсолюта. Христос се сля с Бога, а това е раздялата със света, сътворението и злото. Любовта ни отделя от злото. Христос порази злото, защото не се бореше с него. Той живееше вътре в Бога, а в Бога злото е безпомощно. Христос е направен по законите на Царството Божие. Светът е нереална действителност и той ще изчезне, и Христос дойде да покаже Царството Божие.

-Да, благодаря ти. Сияйна пита: „В кой свят живеят феите? Аз ги виждам тука, но много рядко. В кой свят живеем ние - на горната земя, на долната, или на средната?“

-Значи, феите са фини същества от отвъдното, те могат частично да се смесват с някои момичета или жени, защото те търсят сродни по Сърце. И като нимфите, те могат да успокояват или да пречат. Феите могат да станат духове на водата. Те обичат да стоят близо до извори, чешми, поточета, бързеи. Те пулсират Духовно, те са от Тънкия свят и нямат Душа, и затова умират. Но ако се сближат с човека, леко се възкачват. Но и човекът умира, когато е с нисша Душа. Виждал съм нимфи, като малка фея, вътре в едно цвете, навремето. Виждал съм и самодиви, в една пещера. Силфи не съм виждал, но от Учителя знам, че те живеят скрито във въздуха, влизат във вятъра и събарят шапката на човека, казва Учителя, и той мисли, че вятърът я събаря. Те се радват и си играят. Всеки човек живее в сродната си земя, според степента на съзнание. Някои във Висшата, други долу, трети в средата

-Да. Следващият въпрос: „Кога ще бъдем при Бога, за да видим всичко?“

-Първо, това е Божия Воля и наша усърдна работа. И тогава, когато Бог потече в нас и заживее в нас, Той ще ни даде и виждането, защото ще ни даде най-скъпото, което е Себе Си.

-Аха. Последният въпрос на Сияйна: „Защо Той, Бог, Се крие, и ние не Го виждаме, Елеазарко?“

-Той Се крие, но е тук. Той е в Чистото Сърце, а не в небето. Кой влезе в Сърцето ти и ми зададе тези въпроси? Кой влезе в мен и ти отговаря? Бог работи най-Дълбоко в Съкровеното и Той тук е Явен, защото само Той е Съкровеното. В това Съкровеното ние сме в Бога, а не в сътворението. Бог е Тотален и толкова явен, че даже изглежда като Скрит, но Той е навсякъде. Само когато ти, Сияйна, разбереш Бога, всичко друго ще ти стане ясно. Аз се уча от Бог и Учителя, а не от Библията. За мене само Учителят, Бог е важен и меродавен, и Бог, и аз сме родени преди Библията. За мене изключителната Любов към Бога е по-важна от всички писания, но това не пречи да уважавам и писанията. Но запомни: само тази Изключителна Любов към Бога и Учителя ни прави Цялостни, Тотални, изпълнени с Изначалното Прасъстояние. Завърни се, мое мило дете, в Изначалното и в Бога, и в Учителя, а не в писанията. Това е Виждането.

-Благодаря ти, страхотно. А, ще си позволя само да кажа нещо от това, което предстои. Един въпрос, който, за в бъдеще когато така си, нали, подготвен, ще отговорим: „С какво трябва да започнат децата, тръгвайки, навлизайки в Учението? Кое трябва да изучават най-първо? Книги, навици, практики...“

-Да, ще му отговорим. Иначе може да се каже: най-Дълбоката практика е Словото и Словото като Бог да се изучава.

-Истината.

-Като Истина, да. Истината е най-Висшата практика, всички други практики са второстепенни. И когато навлезеш в овладяване на Словото, ти ще овладееш духовете, ще овладееш ума си. Докато не е овладян умът, другите практики са като забавления, така нали. И всичко почва от Словото. Само Словото ще ти позволи след време да влезеш правилно в мълчанието, не да си го въобразяваш, после правилно в Безмълвието, правилно в Тишината. Но се тръгва от Словото, в тоз свят е така.

-А какво...

-То ще те заведе. Човек с нечисто Слово няма как да влезе в правилно мълчание, в Безмълвие, нали, или пък в реална медитация. Първо е овладяването, господството над ума и над... А той пък винаги иска да изкриви Словото, или да даде... Бързо си правиш извод и той иска да сгрешиш, за да те хване. Изчакай, вкарай го в спокойствие, в Покой, тогава мисли какви решения да вземаш. Умът увисва и така, туй е дълъг въпрос, ще му...

-Да, а какво е мястото на родителите в този въпрос с Истината и децата?

-Те също трябва да го тренират, заедно с децата и тяхната обмяна с децата, пак по отношение на Словото, щото от Словото ще се изгради Доверието, от Доверието - Истинското Приятелство, и общуване с Бога, и вече като се влезе в Любовта, вече Бог ще действа, там Бог ще говори. Значи, може да се каже, че най-интензивната Любов създава Бога, но то туй постепенно става. Нали, трябва да се гради, и след време, като станеш интензивен в Любовта, то туй всъщност е най-Висшето лечение, даже. Интензивната Любов. И Учителя го дава.

-Да, да, много ти благодаря. Само да кажем, че имаме и още едно смело момиченце, което зададе своите въпроси към Елеазар и това е малката Ади. И само ще кажем един от нейните въпроси за следващия път: „Може ли да попитам: Ако Ева не отхапе плода, какво ще се случи?“ - но този и други Мъдри въпроси, и техните отговори от Елеазар, ще ги оставим за следващия път.

-Да, да. Децата все повече... Въпросите им са все по-красиви и затуй, заемаме се, така и...

-А кой задава по-Дълбоките въпроси? Децата или един окултист, напреднал...

-Ами, главно е напреднали братя вътре в тях, обаче които са в Единство с тези детски Души и искат да си усилят Единството, и искат те да разберат тези въпроси, самите деца, Душата им. Душата иска частично, но те искат по-пълнокръвно, за да създадат приятелство и да поведат Душата към себе си, и към Бога.

-Това са техни съюзници вътре в тях?

-Съюзници, да, мхм.

-Да, много ти благодаря.

-Да

-Много, много.

-Мхм.

-Разкажи ни как когато си бил горе в планината, всъщност деца ученици са те намерили и чрез тях си разбрал повика да слезеш при възрастните Души?

-Ами, първо е, да, софийски клас бяха, май осмокласници.

-Ученици?

-Ученици, да, и там от тоз клас май беше Радославчо, и други имаше. И те ме взеха за някакъв йога-отшелник първо. После разбраха, че съм ученик на Учителя и после разнесоха из София „Тука има някакъв йога-отшелник“. И тръгна тъй, като на шега, взеха да идват на групи, после една група се отдели така, по-сериозни. И бягаха от София с ранни рейсове, техните се чудеха къде ходят, те идваха да ми задават въпроси така, и постепенно се разшири всичко, ама дълга история.

-Това е семенцето?

-Да, тръгнаха, забравих даже на другите имената, ама Радославчо го помня.

-Да...

-Който...

-Той беше...

-Да.

-Истински вожд, индиански вожд.

-Много отдаден беше да, така, и главно той ги поведе, с още едно момче, което не му помня името.

-Всъщност тогава...

-Преди около 40 години ли беше...

-40 години...

-Или не помня вече.

-Всъщност тогава не са могли да те намерят, тези, които са те търсили.

-После се пренесе в София туй.

-Да.

-Тръгна по апартаменти, по зали така, и после във Варна, и всичко стана естествено, не го бях планирал, нали, ама... Мхм.

-Да, благодаря.

-Да.

-А Бог изпрати децата в гората? Да те намерят.

-Да, да, и в къщата, в която после... Една къща там, изоставена, в Самоков, там се събирахме и...

-Те ти задаваха въпроси ли?

-Да, задаваха въпроси, идваха и... Имаше пък едно поле необрано с картофи и обирахме... Дълга история, тя... много неща са.

-Да, да... Добре, много ти благодаря, много благодаря.

-Да.

-Много благодаря.

Коментари

Без коментари в момента!

Оставете вашия коментар

Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота януари февруари март април май юни юли август септември октомври ноември декември
  • Регистрация

Регистрирайте профил

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това Или Забравена парола