Осемте заповеди на Ава Торот, представени и споделени от Елеазар Хараш

person Публикувано от: Росиян Панайотов list в: Книги на: comment Коментирайте: 0 favorite Видяна: 151

Ти си Блясъкът на Истината, Приятелю

Ти си Блясъкът на Истината, Приятелю, и сега ще чуеш Осемте заповеди на Ава Торот, представени и споделени от Елеазар Хараш.

1 Първата заповед на Ава Торот: Стани Истина!

Ако нямаш Истината, приятелю, тогава цял живот ще се занимаваш или със злини, или с добрини, но нереални добрини. Ще ти кажа Първата заповед на Ава Торот, приятелю. Първата заповед е: Стани Истина! Тогава и злото ще е за добро, и доброто ще е за добро. И знаеш ли защо е така? Защото Истината не умее да прави нищо друго, освен добро. Но ти, човеко, сега умееш да превръщаш дори и доброто в зло. И доброто ти е зло, и злото ти е зло, защото нямаш Истината в себе си.

2 Втората заповед на Ава Торот: Разбиравай!

Разбиравай нещата, приятелю, и Истината всякога ще свети в теб. Ако не разбираваш нещата, приятелю, драконът на света ще те погълне. И тогава ти ще размишляваш както размишлява падението. Разбиравай нещата, приятелю – това е Втората заповед на Ава Торот. Който разбирава нещата, е смиреномъдър. И чрез това изпуска света и улавя Истината. Разбиравай нещата, приятелю, и разочарованията всякога ще те гледат отъжнено, защото те никога не улавят човека на Истината. Разбиравай – това е Втората Велика заповед.

3 Третата заповед на Ава Торот: Очисти себе си!

Никой не може да очисти себе си чрез правила и методи. Очисти себе си чрез една Велика жажда за Бога. Ако искаш да опетниш себе си, тогава живей за света. Но ако искаш да очистиш себе си, тогава ти трябва не жажда, приятелю, а Велика жажда за Бога. Само тя изхвърля света – несъществуващото. Светът и световете, които и да са те, не съществуват, приятелю. Напразно си насочил погледа си към тях. Съществува само Бог. Очисти себе си чрез Великата жажда за Бога – това е Третата заповед на Ава Торот.

4 Четвъртата заповед на Ава Торот: Живей!

Не ти трябва наука, приятелю, нито религия. Това, което ти трябва, приятелю, е чистото действие. Така живее Истината. На теб ти трябва живот, приятелю, а не проучване на нещата. Тези, които проучват нещата, са се отказали от чистото действие. И затова Четвъртата заповед на Ава Торот е: Живей!

5 Петата заповед на Ава Торот: Бъди Незнаен!

Петата заповед на Ава Торот гласи: Бъди Незнаен! В Незнайното никой не може да те улови. Но в Незнайното ти ще си уловил, приятелю. Това, което ще си уловил, е Тайната на Хаоса. И тогава Хаосът ще ти каже: Познавам те! – Това е Поздрав от Великото Начало на нещата. Бъди Незнаен, приятелю.

6 Шестата заповед на Ава Торот: Бъди Вода!

Има една сила в живота, която ще преобрази човека. Тази сила ще измие в теб и злото, и доброто. Твоето зло и твоето добро са в застой, приятелю. И затова в този свят е слязла тази сила, която да те очисти. Тази сила е жива, съзнателна, творяща, преобразяваща и едновременно с това унищожителна. Тази сила-стихия е наречена Водата. Но що е това Вода? Водата е енергията на Незримия. В най-древния език тя е наречена Алаховара, което значи Окото на Истината. Тя вижда развитието в цялата Вселена, защото тя всякога се движи към Океана – своя Източник. И всеки, който се движи като нея, става Вода – Виждащо Око. Без тази Вода, приятелю, твоята култура на доброто ще изсъхне. Знаеш ли, приятелю, защо злото е зло? Защото то няма Вода в себе си. Тези, които са от Дървото за познанието на доброто и злото, те не се развиват. На тях Водата им показва другото си лице. Това са многобройните наводнения, приятелю. Бедните същества могат само да кажат: Това беше едно голямо наводнение. – Аз казвам: Това е Всевиждащото Око на живота. Водата е най-големият приятел. Тя преобразява хората и народите. Нейната цел е да завърне всички същества в Океана. Водата е Богинята на живота.

Водата е Свещената енергия на живота. Ти си излязъл от рая, приятелю, защото вместо Дървото на Водата ти избра най-сухото Дърво – ти избра Дървото на смъртта и замина в някакъв измислен свят, където искаш да живееш без Вода. Но Водата те преследва навсякъде, приятелю, защото тя има най-великата мисия в света. Тя иска да се завърнеш в Живия Живот. Това е Шестата заповед на Ава Торот. Тя гласи: Бъди Вода!

7 Седмата заповед на Ава Торот: Бъди Мрак, който е скрил Слънцето в себе си!

Бъди Мрак в своето Тайнство. Бъди Мрак, за да можеш да осветиш своя път. Бъди Мрак, за да познаеш своето скрито Слънце. Мракът е най-надеждното прикритие на Слънцето. Този свят е свят на прикритието, но ти бъди по-дълбок от самото прикритие. Бъди Мрак и ще осветиш себе си. Не си ли разбрал, приятелю, че без Мрака ти никога не би познал Слънцето. Всяка истинска Светлина се е зародила от Мрака. Бъди Мрак, за да познаеш неговото Тайнство. Всеки, който е прегърнал Мрака, се е родил в Слънцето. Бъди Мрак – това е Седмата заповед на Ава Торот. Защото без Мрака всички остават заблудени в своята светлина. Не се страхувай, приятелю, защото ще дойде ден, когато Мракът ще изкорени всичките ти заблуждения. И тогава твоят Мрак ще засвети по-силно от всяко външно слънце. Това е Тайнство, приятелю. Навлизай все по-надълбоко в себе си, приятелю, докато изчезне външната светлина, докато изчезне и вътрешната светлина и докато стигнеш до дъното на Мрака. Твоята Любов към Истината те отвежда там. Тогава, приятелю, дори и Мракът ще изчезне. Тогава ще се зароди Слънцето, което никога не си виждал. Това Слънце Посветените наричат Истина.

8 Осмата заповед на Ава Торот: Не познавай себе си!

Осмата заповед на Ава Торот е: Не познавай себе си. Този, който е познал себе си, се отделя от Тайната и от Мистерията на живота. Този, който е познал себе си, се влюбва или в живота, или в смъртта. И той започва да служи или на живота, или на смъртта. Най-великото нещо в живота е да не познаваш себе си. Най-великото нещо в живота е да бъдеш Мистерия. Този, който успее да изпълни тази най-върховна заповед, той има Ключа за Най-Древния. Това е най-великото благо – да влизаш в Мистерията по свое Съкровено желание. Бъди Мистерия и Вратата към Най-Древния ще ти бъде отворена. Бъдещето на всички същества е скрито в тази дума – Мистерия. Съществата нямат друго бъдеще, освен Мистерията.

Преминаването през Върховния Мрак – завръщане в Прародината

Всички същества трябва да минат през Върховния Мрак, защото в края на нещата всички трябва да бъдат родени с Рождението от Четвърта степен. Върховният Мрак символизира най-сгъстената Светлина на Древния. И всички, преминавайки през този Мрак, ще се завърнат в Аварир. Това е тайно название на Прародината. Тук, в Прародината, ще се образува Мистерията на най-новата Вселена. Тази Прародина се нарича още Великото Черно Слънце. В Прародината Вторичните Искри и Първичните Искри ще бъдат равностойни.

Те ще си подадат ръка. И Най-Древният ще се оглежда в тях. Това ще бъде едно завръщане в Корените на Първата Слънчева Раса.

Ава Торот из Книги на Съкровенията, в два тома. Издание 2023 г. Издател Светът на книгите ООД

Коментари

Без коментари в момента!

Оставете вашия коментар

Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота януари февруари март април май юни юли август септември октомври ноември декември
  • Регистрация

Регистрирайте профил

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това Или Забравена парола