Мярка за Ученичество - Учителят Като Съкровена Мистерия

person Публикувано от: Диана Врангова list в: Книги на: comment Коментирайте: 0 favorite Видяна: 114

Новото слизане на Учителя, представено от Елеазар Хараш

Мярка за Ученичество 

Не си създавайте страдания, но ако попаднете в тях, виждайте Божията Любов. Тогава сте Мои ученици.

Да влезеш в Школата, означава да заживееш в Дух и Истина. Моите ученици са в Школата.

Ние заедно трябва да изпитваме Писанията. И когато ги изпитаме, ще видим, че в нас е вложено Вечното Послание на Любовта. Ние сме родени, за да разберем Любовта като Вечност. Ако сте изпитали това, вие сте Мои ученици.

Аз говоря за истинолюбивите. Да има човек специално отношение към Истината, това е повикът към Първичната култура. Това специално чувство към Истината е първият плод на Любовта.

Мои ученици са тези, които са простили напълно. Мои ученици са тези, които са приели живота с всичките му несгоди и злини. Това са тези, които приемат и злото, и доброто с лекота. Така те се освобождават от света. И когато слязат отново на земята, страданието вече не може да ги преследва.

Всеки, който е намерил своя Учител, е блажен и свободен. Блаженството и Свободата са наградата за неговото търсене. Този ученик е умеел да търси и е получил своята заплата.

Моите ученици учат при всички условия на живота. Само така те придобиват сила над живота и смъртта.

Истинският ученик не е само добро същество, нито способно. Той е една велика Душа, която е пробудена и която има Свещено виждане за живота.

Тези, които държат на разрушението, те обичат забавленията и удоволствията. Новото Учение е за учениците. То е за тези, които търсят Първичния Път към себе си. И когато го открият, те ще се нарекат Синове на Царството на Виделината. По този Път вървят Моите ученици.

Само който прилага думите Ми, може да се усъвършенства. Който само Ме слуша, той е болен човек. Той трябва да се лекува, той трябва да мисли и да се стреми към Разумността, за да оцелява. Който живее само за едното оцеляване, той не е Мой ученик. Моите ученици се намират в приложението.

Аз мога да уча само тези ученици, които имат Неизменна Любов. Само те ще бъдат проникнати от Божията Сила на Живота и ще познаят смисъла на нещата. Това са тези, които вървят истински към Мен.

Само този ученик, който е готов да пожертва всичко заради своя Учител, е готов да върви по своя вътрешен Път на развитие.

Ученик е този, който е слушал и изпълнявал. Слушането е качество на растежа, изпълнението е качество на Любовта.

Моите ученици не са православни, те са Синове Божии и Синове на Любовта. Аз ги кръщавам в Любовта, а не в цитати. Моите истински ученици са символи на Любовта.

Да събудя Божественото във вас, това значи да станете Синове на Любовта. Засега Аз повече от това не искам.

Според Мен ученик е този, който осъзнава напълно, че земята е Школа, в която непрестанно се учи. Който е дошъл на земята поради други причини, той не е ученик. Ученикът е дошъл да учи и в процеса на ученето да открие своя Учител.

Във връзка с ореха Аз виждам четири категории хора. Първата категория – това е човекът на безпокойния ум, той от всичко създава проблеми. Втората категория – това е човекът на неразумното сърце. Поради алчността той си създава проблеми. Третата категория хора се стремят към ядката – те са хора на волята и се стремят към разумния живот. Но те са също ограничени, защото мислят за себе си. Само четвъртата категория хора постигат Разумността. Това са духовните хора, те живеят по законите на своята Душа. Те работят за другите и Бог устройва живота им. Те са разумните деца на Бога и ще дадат изобилен плод. Само хората от четвъртата категория могат да бъдат ученици.

Днес ви говорих за Свободата, а след определено време ще разбера кой Ме е слушал отчасти и кой Ме е слушал с цялата си Душа. Тези, които са постигнали Свободата си, са тези, които са присъствали при Мен със Свещеното Начало в себе си. А тези, които са станали роби, те не са били тук – някой друг ги е довел.

Как ще познаете Моите ученици? Моите ученици преобразяват ума си, сърцето и волята си. Те превръщат болестта в здраве, злото в добро, съмнението във вяра и враговете си в приятели.

Който е познал своя Учител, той вече е преобразено същество. Той вече е същество на Новото; той има нов подход към нещата, защото той придобива погледа на Любовта.

Извън Училището са тези, които обичат света и неговите удоволствия, които обичат забавленията и които се изкушават. Вътре в Училището са тези, които не се съблазняват от света – това са тези, които държат да се върнат към своя Божествен Произход. Те са годни за развитие и са наречени ученици. Човекът се забавлява, ученикът се учи.

Който е чул Гласа на своя Учител, става тих, спокоен, скромен и смирен. Това са четири свята на дълбоката Божествена Същност в човека. Тих значи, че ученикът е заживял в Духа си. Спокоен значи, че ученикът е овладял ума си. Скромен значи, че ученикът е възродил сърцето си. И смирен значи, че ученикът е заживял в Душата си

Този, когото държа в Своя ум, е благословен от Бога. Той ще бъде осветен от Моята Светлина. Той е Син на Възкресението. А този, който не е в Моя ум, той е човек на света, той е човек на безпътието. Тези, които работят със Словото, и тези, които съблюдават своите постъпки с Божието Слово, те са в Моя ум.

Из книгата “Учителят като Съкровена Мистерия”  

           издадена от Света на Книгите ООД /svetanaknigite.com, svetanaknigite.bg/

Коментари

Без коментари в момента!

Оставете вашия коментар

Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота януари февруари март април май юни юли август септември октомври ноември декември
  • Регистрация

Регистрирайте профил

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това Или Забравена парола