Изпитите - Учителят Като Съкровена Мистерия

person Публикувано от: Диана Врангова list в: Книги на: comment Коментирайте: 0 favorite Видяна: 123

Новото слизане на Учителя, представено от Елеазар Хараш

 Изпитите

Всички изпити се концентрират в един изпит. Целият живот се насочва към едно единствено постижение – да отидеш с Любов при своя Учител и Той да ти посочи Пътя към Необятното.

Моите ученици са специфични Души, които ще прекарам през големи изпитания, за да се разгърне в тях Силата на Живота.

Когато Аз давам тежки изпитания на Моите ученици, то е, защото искам да ги приближа до Себе Си. А когато им давам лесни задачи, то е, защото искам да ги отдалеча от Себе Си. Само в отдалечаването си те може да Ме потърсят.

Само Учителят може да изпитва своите ученици. В това изпитване разбраното се отделя от неразбраното и ученикът сам вижда дали разбраното остава в него или неразбраното. Когато изпитът е издържан, ученикът придобива разбирането. Когато изпитът не е издържан, ученикът изгубва разбирането.

Аз знам, че Невидимият свят само в един момент може да ни изпита и веднага да разбере дали сме устояли в Истината и дали сме съхранили Любовта. Ако сме устояли, ще имаме Благословението на Невидимия свят.

Аз ще ви срещна и ще ви изпитам. И ако вашата Любов е от Бога, между нас ще се създаде Свещена връзка. Но ако вашата любов не е Божествена, вие няма да Ме видите и няма да Ме познаете. Ще кажете: „Видях ли Учителя, или беше сън?“

В най-тежката, 9-та фаза на земетресението при Мен ще останат само тези, които имат устоя на Истината.

Някога Аз ви изпитвам нарочно. Обиждам ви и с това докосвам тънките струни на вашата Душа. Така проверявам дали вашата Любов е Неизменна.

Изпитанията посещават учениците, защото те искат да проверят какво може ученикът да изкара от тях. На обикновените хора е даден широкият път, защото те не искат да учат. Тези, които не искат да учат, ще им се наложи да общуват със злото. Или злото ще ги учи, или доброто ще ги отучи.

Когато ученикът влезе в Пътя на Учението, той неизбежно ще се натъкне на ред трудности, които трябва да разреши. Според силата на трудностите ще се яви Духът, който определя силата на Просветлението. Чрез Просветлението Учителят и ученикът образуват едно Цяло.

Аз искам да ви науча да се справяте с мечката. Това значи да излезеш от една голяма трудност с придобита Светлина.

Ако издържи изпитите на Божествения свят, човекът се превръща вече в ученик. Той става безпогрешен, но не съвършен. Това се придобива с качествата умереност и несъмненост в подхода към живота.

Само в човешкия свят има благоволение към ученика. В Божествения свят няма благоволение, защото това е свят, в който компромисът означава катастрофа. Катастрофите са за човешкия свят.

Най-съвършеният Момент в живота на ученика е пред 24-те Лица на Мъдростта. Тези Същества са Принципи на Мъдростта. Те познават всички кътчета на Душата и са пребродили всички пътища. Пред тях може да се говори само по един начин: истинолюбиво. Всяко друго говорене означава детрониране от Съвършения Момент.

Аз всякога изпитвам Моите ученици и във всеки един момент знам кой има Неизменната Любов. Тези, които имат Неизменната Любов, те са лозата, от която ще потече Новото вино. Новото вино е Новото разбиране за живота.

Пътят на Учението никога не е бил лесен, защото само в Пътя на изпитанията ученикът израства до своя Център. Разликата между човека и ученика е, че обикновеният човек има изкушения и страдания, но без да бъде изпитан, тъй като обикновеният човек се стреми към злото. Докато изкушенията и страданията са изпит за ученика да познае себе си и да потърси своя Учител.

Аз поставям на изпит първо Себе Си, а после ученика. Да остана в гроба, означава да остана в ноктите на най-тежкото страдание. Ако Аз не мога да се освободя от страданието, то ще бъде Моят гроб. Това значи, че Любов нямам. Ако имам Любов, тя ще Ме освободи от страданието. Тогава няма да имам гроб. И всеки ученик, който няма гроб, е Мой ученик. Страданията показват, че ние сме все още в гроба. Аз искам ученици извън гроба.

Има дълбоки вътрешни изпитания, които са строго определени от Бога. Аз съм проверил тези изпитания и знам, че те водят до събуждане на Съкровената Същина в човека. Тези изпитания трябва да се приемат с Любов, за да се прояви скритото Благословение, което се намира в тях. На ватански това изпитание се нарича НАХА. НАХА означава „Обърнато Благословение“ – отгоре е НАХА, а отдолу е обърнатият образ. Който приеме НАХА с Любов, ще види обърнатия образ. Това е скритото лице на Благословението.

                                                                       

Из книгата “Учителят като Съкровена Мистерия”  

           издадена от Света на Книгите ООД /svetanaknigite.com, svetanaknigite.bg/

Коментари

Без коментари в момента!

Оставете вашия коментар

Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота януари февруари март април май юни юли август септември октомври ноември декември
  • Регистрация

Регистрирайте профил

Вече имате акаунт?
Влезте вместо това Или Забравена парола